Čas přípravy: 40 min.
Počet porcí: 6 (cca 1,8l)
Vegan, bez laktózy, bez lepku

Ingredience:

  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 velká červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 batáty (oloupané a nakrájené na kostičky)
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 šálek červené čočky
  • 1 lžička kurkumy
  • kousek zázvoru
  • špetka pepře (nutné pro uvolnění kurkuminu)
  • 1 lžička Himalájské soli
  • 150ml kokosového mléka (není nutné)
  • Na ozdobu: koriandr/ petržel/ kopr/ mořské řasy Nori/ dýňová semínka

Postup:

  1. V hrnci rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a batáty.
  2. Až směs začne zlátnout, vlijte vývar, čočku, kurkumu, pepř a sůl. Vařte při střední teplotě zhruba 20 – 25 minut, než brambory a čočka změknou.
  3. Po dovaření do polévky přidejte zázvor, vmíchejte kokosové mléko a pokud je nutné, přilijte vodu. Ponorným mixérem polévku rozmixujte, aby vznikl jemný krém.
  4. Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami a dýňovými semínky.
  5. Dobrou chuť! (Zbytek polévky můžete uchovat až 3 dny v lednici.)
Autor

Online průvodce zdravým životním stylem a podniky po Česku.

Napsat komentář