Oblíbené cuketové nudle jsou náhražkou klasických špaget a jsou populární zejména u nízkosacharidového stravování. Lze je připravit ve vegetariánské verzi nebo s masem. My pro Vás dnes máme recept na ty masové. Určitě Vám zachutnají!
Náš tip! Pokud nedržíte nízkosacharidovou nebo ketogenickou dietu, můžete cuketové nudle také kombinovat s těstovinami (přidejte k nim např. bio špaldové špagety, pohankové soba nudle, proteinové těstoviny, apod.).
Ingredience:
- 200g cukety (na nudličky)
- 1 ks jarní cibulky
- 50g pancetty (nebo jakékoliv uzeniny, slaniny)
- 100g bio kuřecího masa
- 10ks černých oliv
- 5ks sušených rajčat (nemusí být)
- 100ml smetany (nejlépe v bio kvalitě)
- 50g sýra (můžete použít jakýkoliv sýr, např. parmezán nebo nivu)
Postup:
- Připravte si cuketové nudle ve spirulizéru nebo nakrájejte na drobné nudličky či použijte struhadlo.
- Nakrájejte jarní cibulku, uzeninu a maso, osmahněte na tuku (např. máslo, ghí nebo kokosový olej).
- Přihoďte cuketové nudle a restujte do zlatova.
- Přidejte olivy, sušená rajčata, podlijte smetanou a chvilku poduste.
- Na závěr dochuťte solí a posypte strouhaným sýrem.
- Dobrou chuť!
Autorkou receptu je Nikola Haschová, kterou najdete na Instagramu pod jménem @lowcarb_nikca.