Čas přípravy: 45 min.
Porce: 5 placek o průměru 10 cm
bez lepku

Ingredience

Placky

  • 2 cukety
  • 1 vejce z volného chovu/ bio
  • 3-4 PL bio kukuřičné mouky (měla jsem polohrubou )
  • Himalájská sůl

Náplň

  • 250g mletého hovězího masa z volného chovu + koření Fajitas + 2 stroužky česneku + sůl
  • rajčata
  • červená cibule
  • čerstvý koriandr
  • naložené papričky jalapeňo
  • zakysaná smetana
  • trošku srirachi nebo tabasca, apod.

Postup:

  1. Cukety nastrouháme najemno, osolíme a necháme pustit v cedníku cca 20 minut šťávu. Pak ji opravdu důkladně vymačkáme dosucha. Vložíme do misky, přidáme vejce, kukuřičnou mouku a případně dosolíme. Dobře promícháme.
  2. Troubu předehřejeme na 200′ C. Plech vyložíme pečícím papírem, já jsem už nemastila, ale příště radši trochu postříkám olejem v rozprašovači, lépe se nám placky sloupnou z papíru. Na papír rozdělíme hromádky směsi a prsty vytvarujeme placky o průměru cca 10 cm a tloušťce tak 2 – 3 mm. Musí být co nejtenčí. Pečeme asi 25 minut, až půjdou sloupnout a okraje budou trochu hnědé.
  3. Maso orestujeme na oleji, osolíme , okořeníme a přidáme česnek. Malinko podlijeme a dusíme cca 10 minut. Rajčata, cibuli a koriandr nadrobno nasekáme, promícháme.
  4. Hotové placky plníme masem, rajčatovou směsí, jalapeňo papričkami, zakápneme zakysanou smetanou a srirachou a posypeme koriandrem.
Autor receptu:   Andrea Motlíková, V kuchyni vždy otevřeno
Autor

Online průvodce zdravým životním stylem a podniky po Česku.

Napsat komentář