Doba přípravy: 35 min.
Porce: 1 Pizza – použijeme formu na pizzu cca 32 cm (příp. stačí i pekáč)
bez lepku, bez kvasnic, bez sóji, bez ořechů, vegetarián


Ingredience:

Těsto

  • 4 domácí vajíčka
  • 250 g jemného tvarohu v bio kvalitě
  • 6 pl (60g) hladké kukuřičné mouky
  • 1 lžičky Himalájské soli
  • 1 lžička oregana
  • olivový olej na potření formy

Na obložení

  • domácí kvalitní kečup (příp. bio bez přidaného cukru)
  • rajčátka
  • pár plátků sýra
  • nakrájené plátky cibule
  • 6 žampionů
  • špetka soli a lžička oregána
  • čerstvý polníček

Postup:

  1. Předehřejeme troubu na 200 °C, formu potřeme olejem.
  2. V míse smícháme všechny ingredience a zformujeme na hladké těsto.
  3. Nalijeme na připravený plech (pizza formu).
  4. Pečeme 15 minut.
  5. Vyndáme z trouby a opatrně potřeme kečupem, obložíme surovinami (kromě polníčku) a posypeme oregánem.
  6. Znovu vložíme do trouby a pečeme dalších 15 minut.
  7. Hotovou pizzu nakrájíme a můžeme podávat.
Autor receptu: Petra Nela Špeciálna Výživa
Autor

Online průvodce zdravým životním stylem a podniky po Česku.

Napsat komentář