Jak vypadá zdravý jídelníček?

V tomto videu Vám představíme "Zdravý talíř" sestavený na základě nezávislých doporučení. Co bychom měli jíst a čemu se naopak vyhnout?

V tomto videu Vám představíme „Zdravý talíř“ sestavený na základě nezávislých studií. Co bychom měli jíst a čemu se naopak vyhnout?

S každým soustem dáváme svému tělu příležitost se léčit… a nebo naopak…

 

 

Shrnutí našich výživových doporučení:

 

  • Konzumujte “čisté” potraviny (bez zbytečné chemie, ideálně v biokvalitě) ve své přirozené formě. Pokud nevíte, kde takové potraviny nakupovat a nebo v jakých restauracích se zdravě najíst, vyhledejte si podniky zde: https://zdravycech.cz/listings/
  • Jezte hodně čerstvé zeleniny a to všechny barvy duhy, a v menší míře ovoce.
  • Zařaďte kvalitní bílkoviny – živočišné vždy v biokvalitě.
  • Jezte zdravé tuky.
  • Vyhýbejte se rafinovaným potravinám (výrobky z bílé mouky, cukr, apod.), smaženým a zbytečně dlouho vařeným jídlům.
  • Omezte škroby, a mléčné výrobky – Vaše strava bude přirozeně protizánětivá a bohatá na živiny.
  • Když nakupujete balené potraviny, čtěte etikety.
  • Pijte dostatek čisté neperlivé vody.

 

Zdroj: https://anhinternational.org/campaign/food4health/#food4health


 

Další videa:

Videolekce jógy proti pro stresu – uvolnění a stabilita

Co je Zdravý Čech a jaký je náš záměr?


 

 

Přečtěte si také:

 

 

→  Všechny články

 


 

Mohlo by Vás zajímat:

 

 

→ Objevujte další zdravé podniky po Česku!


 

Recepty:

 

→ Další recepty

Specializované výživové poradenství