Oblíbené cuketové nudle jsou náhražkou klasických špaget a jsou populární zejména u nízkosacharidového stravování. Lze je připravit ve vegetariánské verzi nebo s masem. My pro Vás dnes máme recept na ty masové. Určitě Vám zachutnají!

Náš tip! Pokud nedržíte nízkosacharidovou nebo ketogenickou dietu, můžete cuketové nudle také kombinovat s těstovinami (přidejte k nim např. bio špaldové špagety, pohankové soba nudle, proteinové těstoviny, apod.).

Ingredience:

  • 200g cukety (na nudličky)
  • 1 ks jarní cibulky
  • 50g pancetty (nebo jakékoliv uzeniny, slaniny)
  • 100g bio kuřecího masa
  • 10ks černých oliv 
  • 5ks sušených rajčat (nemusí být) 
  • 100ml smetany (nejlépe v bio kvalitě)
  • 50g sýra (můžete použít jakýkoliv sýr, např. parmezán nebo nivu)

Postup:

  1. Připravte si cuketové nudle ve spirulizéru nebo nakrájejte na drobné nudličky či použijte struhadlo.
  2. Nakrájejte jarní cibulku, uzeninu a maso, osmahněte na tuku (např. máslo, ghí nebo kokosový olej).
  3. Přihoďte cuketové nudle a restujte do zlatova.
  4. Přidejte olivy, sušená rajčata, podlijte smetanou a chvilku poduste.
  5. Na závěr dochuťte solí a posypte strouhaným sýrem.
  6. Dobrou chuť!

Autorkou receptu je Nikola Haschová, kterou najdete na Instagramu pod jménem @lowcarb_nikca.

Autor

Online průvodce zdravým životním stylem a podniky po Česku.

Napsat komentář