Porce: 6
Čas přípravy: 55 min.
Ingredience:
- 3 batáty (oloupané a nakrájené na drobno)
- 2 hrnky čočky Beluga (předem uvařené, slité)
- 1 hrnek quinoi (v suchém stavu, neuvařené)
- 1/2 hrnku bio kukuřice
- 1 červená cibule (nakrájená)
- 3 svazečky jarní cibulky
- 1/2 lžičky chilli
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička česnekového prášku (nebo čerstvého drceného česneku)
- 1/4 lžičky Himalájské soli
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- šťáva z 1 citronu
- 1 avokádo
- 6 lžiček Tahini
- čerstvá petržel/ koriandr na posypání
Postup:
- Předehřejte troubu na 190°C.
- V pečící nádobě smíchejte batáty, uvařenou čočku, quinou, kukuřici, cibuli, cibulku, chili, kmín, česnek and sůl. Promíchejte a přidejte vývar.
- Přikryjte nádobu alobalem (tak, aby se nedotýkal přímo jídla) a pečte 40 minut než se vývar kompletně nevyvaří, quinoa je nadýchaná a batáty upečené. Poté vyndejte z trouby.
- Nechte 5 min. odležet a potom rozdělte na talíře. Každý talíř pokapejte citronem, přidejte avokádo a čerstvou petržel nebo koriandr. Dobrou chuť!