Porce: 6
Čas přípravy: 55 min.

Ingredience:

  • 3 batáty (oloupané a nakrájené na drobno)
  • 2 hrnky čočky Beluga (předem uvařené, slité)
  • 1 hrnek quinoi (v suchém stavu, neuvařené)
  • 1/2 hrnku bio kukuřice
  • 1 červená cibule (nakrájená)
  • 3 svazečky jarní cibulky
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžička česnekového prášku (nebo čerstvého drceného česneku)
  • 1/4 lžičky Himalájské soli
  • 2 hrnky zeleninového vývaru
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 avokádo
  • 6 lžiček Tahini
  • čerstvá petržel/ koriandr na posypání

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 190°C.
  2. V pečící nádobě smíchejte batáty, uvařenou čočku,  quinou, kukuřici, cibuli, cibulku, chili, kmín, česnek and sůl. Promíchejte a přidejte vývar.
  3. Přikryjte nádobu alobalem (tak, aby se nedotýkal přímo jídla) a pečte 40 minut než se vývar kompletně nevyvaří, quinoa je nadýchaná a batáty upečené. Poté vyndejte z trouby.
  4. Nechte 5 min. odležet a potom rozdělte na talíře. Každý talíř pokapejte citronem, přidejte avokádo a čerstvou petržel nebo koriandr. Dobrou chuť!
Autor

Redakce webové stránky zdravycech.cz - online průvodce zdravým životním stylem a podniky po Česku.

Napsat komentář