Doba přípravy: 35 min.
Porce: 1 Pizza – použijeme formu na pizzu cca 32 cm (příp. stačí i pekáč)
bez lepku, bez kvasnic, bez sóji, bez ořechů, vegetarián
Ingredience:
Těsto
- 4 domácí vajíčka
- 250 g jemného tvarohu v bio kvalitě
- 6 pl (60g) hladké kukuřičné mouky
- 1 lžičky Himalájské soli
- 1 lžička oregana
- olivový olej na potření formy
Na obložení
- domácí kvalitní kečup (příp. bio bez přidaného cukru)
- rajčátka
- pár plátků sýra
- nakrájené plátky cibule
- 6 žampionů
- špetka soli a lžička oregána
- čerstvý polníček
Postup:
- Předehřejeme troubu na 200 °C, formu potřeme olejem.
- V míse smícháme všechny ingredience a zformujeme na hladké těsto.
- Nalijeme na připravený plech (pizza formu).
- Pečeme 15 minut.
- Vyndáme z trouby a opatrně potřeme kečupem, obložíme surovinami (kromě polníčku) a posypeme oregánem.
- Znovu vložíme do trouby a pečeme dalších 15 minut.
- Hotovou pizzu nakrájíme a můžeme podávat.