Čas přípravy: 15 min. (+ čas na přípravu cizrny a dýně)
Vegan, paleo, bez laktózy, bez lepku
Dýně Hokaido je doslova nabitá vitamíny a minerály! Jsou to zejména vápník, hořčík, fosfor, draslík, vápník, betakaroten a vitamíny A, B, C. Dýně má skvělé účinky na zdraví a její konzumace pomáhá při žaludečních potížích, při onemocnění slinivky břišní a sleziny, při poruchách ledvin a srdečních potížích. Působí močopudně a látky v ní obsažené bojují proti hlístům, roupům a škrkavkám. Dýně je vhodná i pro diabetiky a opražená semínka jsou zase výborným prostředkech při řešení potíží s prostatou. Pro svůj nízký energetický obsah, vysoký obsah vlákniny a detoxikační účinky je dýně vhodná i jako součást jídelníčku při redukční dietě. Tak s chutí do příprav!
Ingredience:
- 1,5 hrnku vařené cizrny
- 3/4 hrnku uvařené rozmixované dýně
- 1 lžička sladké papriky
- šťáva z 1 citronu
- 2 stroužky česneku
- 1/4 hrnečku olivového oleje
- 1 lžíce tahini
- Himalájská sůl a zelený pepř
- černý seznam na posypání a cizrna na ozdobu
Příprava:
Cizrnu, dýňové pyré, papriku, citron, česnek a tahini umixujte v mixeru na jemno. Přilejte olivový olej, sůl a pepř a posypte černým sezamem. Dobrou chuť!