Jste milovníky dortů, ale vadí Vám, že všechny obsahují nezdravé tuky a spoustu cukru? Pak byste mohli přijít na chuť tomuto krásnému low carb narozeninovému dortu s domácí raw čokoládou a 100% bez jakéhokoliv přidaného cukru! Low carb, bez lepku, bez cukru
Ingredience:
Na korpus
- 400g najemno namletých mandlí
- 10 lžic strouhaného kokosu
- 2 bio vajíčka
- 10 lžic másla
Krém
- 1 kelímek hustého mascarpone
- 2 kelímky smetany ke šlehání
- 2 kelímky tučného tvarohu
- 1 lžičku burbon vanilky
Raw čokoláda
- 10 lžic kakaového másla
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce raw kakaa
- 1 lžička vanilky
- 1/4 lžičky skořice
- 1 lžička karobu
Postup:
Korpus
Vše smícháme dohromady a vytvoříme dobře tvarovatelné těsto. Těsto natlačíme do dortové formy a pečeme cca 20 minut na 150 stupňů.
Krém
Vše dohromady vyšleháme dohromady a nalijeme na upečený a zcela vychladlý korpus. Pokud se nám zdá krém hodně tekutý můžeme přidat máslo, kokosový olej nebo si pomoci želatinou (v bio kvalitě).
Raw čokoláda:
Kakaové máslo rozehřejeme v misce nad párou. Přimícháme ostatní suroviny a pořádně promícháme metličkou. Nalijeme na dort a dáme ihned do lednice ztuhnout .
Dort ozdobíme dle výběru. Zvolila jsem i dvě malá želatinová patýrka s lesním ovocem a smetanou.