Krambl je ideální moučník – výborný, zdravý, jednoduchý na přípravu, můžete do nekonečna obměňovat. Připravte z jakéhokoliv ovoce dle sezony, i mraženého. Drobenku můžete obohatit semínky, ořechy, přidat skořici. Fantazii se meze nekladou.
Doba přípravy: 40 min.
Bez lepku, bez laktózy, bez sóji, bez rafinovaného cukru, vegetarián, vegan
Ingredience:
- 500 g jahod
- 8 lžic javorového sirupu (doporučujeme poloviční dávku)
- 125 g špaldových vloček
- 50 g kokosového oleje (plus olej na vymazání formy)
- 100 g mandlí
- ¼ lžičky mleté vanilky
Postup:
- Jahody omyjte, okrájejte stopky, nakrájejte na kousky a promíchejte s 2 lžícemi javorového sirupu.
- Mandle rozmixujte v mixéru. V misce smíchejte špaldovévločky, mandle, mletou vanilku a špetku soli. Zalijte javorovým sirupem, rozpuštěným kokosovým olejem a znovu promíchejte.
- Zapékejte v malých jednoporcových mističkách, podávejte s bio kysanou smetanou, ozdobte lístečkem máty.