Krambl je ideální moučník – výborný, zdravý, jednoduchý na přípravu, můžete do nekonečna obměňovat. Připravte z jakéhokoliv ovoce dle sezony, i mraženého. Drobenku můžete obohatit semínky, ořechy, přidat skořici. Fantazii se meze nekladou.

Porce: 4
Doba přípravy: 40 min.
Bez lepku, bez laktózy, bez sóji, bez rafinovaného cukru, vegetarián, vegan

Ingredience: 

  • 500 g jahod
  • 8 lžic javorového sirupu (doporučujeme poloviční dávku)
  • 125 g špaldových vloček
  • 50 g kokosového oleje (plus olej na vymazání formy)
  • 100 g mandlí
  • ¼ lžičky mleté vanilky

Postup:

  1. Jahody omyjte, okrájejte stopky, nakrájejte na kousky a promíchejte s 2 lžícemi javorového sirupu.
  2. Mandle rozmixujte v mixéru. V misce smíchejte špaldovévločky, mandle, mletou vanilku a špetku soli. Zalijte javorovým sirupem, rozpuštěným kokosovým olejem a znovu promíchejte.
  3. Zapékejte v malých jednoporcových mističkách, podávejte s bio kysanou smetanou, ozdobte lístečkem máty.
Autor

Online průvodce zdravým životním stylem a podniky po Česku.

Napsat komentář