V tomto videu Vám představíme „Zdravý talíř“ sestavený na základě nezávislých studií. Co bychom měli jíst a čemu se naopak vyhnout?

S každým soustem dáváme svému tělu příležitost se léčit… a nebo naopak…

Shrnutí našich výživových doporučení:

  • Konzumujte “čisté” potraviny (bez zbytečné chemie, ideálně v biokvalitě) ve své přirozené formě. Pokud nevíte, kde takové potraviny nakupovat a nebo v jakých restauracích se zdravě najíst, vyhledejte si podniky zde: https://zdravycech.cz/listings/
  • Jezte hodně čerstvé zeleniny a to všechny barvy duhy, a v menší míře ovoce.
  • Zařaďte kvalitní bílkoviny – živočišné vždy v biokvalitě.
  • Jezte zdravé tuky.
  • Vyhýbejte se rafinovaným potravinám (výrobky z bílé mouky, cukr, apod.), smaženým a zbytečně dlouho vařeným jídlům.
  • Omezte škroby, a mléčné výrobky – Vaše strava bude přirozeně protizánětivá a bohatá na živiny.
  • Když nakupujete balené potraviny, čtěte etikety.
  • Pijte dostatek čisté neperlivé vody.

Zdroj: https://anhinternational.org/campaign/food4health/#food4health

Autor

Online průvodce zdravým životním stylem a podniky po Česku.

Napsat komentář