V tomto videu Vám představíme „Zdravý talíř“ sestavený na základě nezávislých studií. Co bychom měli jíst a čemu se naopak vyhnout?
S každým soustem dáváme svému tělu příležitost se léčit… a nebo naopak…
Shrnutí našich výživových doporučení:
- Konzumujte “čisté” potraviny (bez zbytečné chemie, ideálně v biokvalitě) ve své přirozené formě. Pokud nevíte, kde takové potraviny nakupovat a nebo v jakých restauracích se zdravě najíst, vyhledejte si podniky zde: https://zdravycech.cz/listings/
- Jezte hodně čerstvé zeleniny a to všechny barvy duhy, a v menší míře ovoce.
- Zařaďte kvalitní bílkoviny – živočišné vždy v biokvalitě.
- Jezte zdravé tuky.
- Vyhýbejte se rafinovaným potravinám (výrobky z bílé mouky, cukr, apod.), smaženým a zbytečně dlouho vařeným jídlům.
- Omezte škroby, a mléčné výrobky – Vaše strava bude přirozeně protizánětivá a bohatá na živiny.
- Když nakupujete balené potraviny, čtěte etikety.
- Pijte dostatek čisté neperlivé vody.
Zdroj: https://anhinternational.org/campaign/food4health/#food4health