Doba přípravy: 45 minut
low carb, bez lepku, bez cukru
Ingredience:
- 150g kešu
- 200g mandlí
- 6 bio vajec
- 1 kelímek hustého mascarpone
- 1 pytlíček kypřícího prášku bez fosfátů
- Stévie nebo sladidlo dle výběru
- Jahůdky – nejlépe ze zahrádky nebo v bio kvalitě
Postup:
Kešu a mandle si rozmixujeme na jemnou mouku. Celá vajíčka vyšleháme ručním mixérem a pomalu přidáváme vytvořenou moukou. Přidáme námi vybrané sladidlo a kypřící prášek. Formu vymažeme tukem. Těsto nalijeme do formy. Klademe jahody, které jsme si nakrájeli na plátky. Pečeme do zlaté krustičky na povrchu cca 25 minut, ale řídíme se raději svoji troubou. Necháme zcela vychladnout a poté podáváme.

Autorkou receptu je Deniska, kterou najdete na Instagramu pod jménem @pure_love_smb.