Čas přípravy: 2 hodiny
Low carb, bez lepku, bez cukru

Ingredience:

  • 120 g slunečnicových semínek
  • 60 g mandlí (plátky)
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g sušených rajčat
  • 30 g dýňových semínek
  • 30 g lňených semínek (15 g hnědého a 15 g zlatého)
  • 20 g pistácií
  • 15 g chia semínek
  • 15 g psyllia
  • 300 ml vody
  • špetka soli

Postup:

Smícháme všechny suché ingredience, přidáme nakrájená rajčátka, vodu, sůl a vytvoříme těsto. Do formy vložíme pečící papír (lepší je ho předtím zmačkat) a vložíme do ní těsto. Dáme na hodinu do ledničky, aby do sebe psyllium a chia nasákly vodu. Poté pečeme na 175 stupňů 30 minut, pak vyndáme spolu s papírem, dáme na plech a pečeme dalších 30 minut ale opačnou stranou, aby se chlebík pěkně propekl z obou stran. Nakrájíme až po vychladnutí, až vše ještě více ztuhne.

Autor receptu: Monika a Míša @eat_your_fears
Autor

Online průvodce zdravým životním stylem a podniky po Česku.

Napsat komentář