Čas přípravy: 40 min.
Počet porcí: 6 (cca 1,8l)
Vegan, bez laktózy, bez lepku
Ingredience:
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 velká červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 batáty (oloupané a nakrájené na kostičky)
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 šálek červené čočky
- 1 lžička kurkumy
- kousek zázvoru
- špetka pepře (nutné pro uvolnění kurkuminu)
- 1 lžička Himalájské soli
- 150ml kokosového mléka (není nutné)
- Na ozdobu: koriandr/ petržel/ kopr/ mořské řasy Nori/ dýňová semínka
Postup:
- V hrnci rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a batáty.
- Až směs začne zlátnout, vlijte vývar, čočku, kurkumu, pepř a sůl. Vařte při střední teplotě zhruba 20 – 25 minut, než brambory a čočka změknou.
- Po dovaření do polévky přidejte zázvor, vmíchejte kokosové mléko a pokud je nutné, přilijte vodu. Ponorným mixérem polévku rozmixujte, aby vznikl jemný krém.
- Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami a dýňovými semínky.
- Dobrou chuť! (Zbytek polévky můžete uchovat až 3 dny v lednici.)