Čas přípravy: 25 min. (+ čas na namočení tapioky přes noc, příp. 1 hodina u rychlejší verze)
Počet porcí: 3 – 4
Ingredience:
- ⅓ hrnku tapiokových perel
- 1 hrnek neslazeného rostlinného mléka (např. mandlové)
- 400 ml tučného kokosového mléka
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- 1/2 manga (rozmixovat)
Postup:
1. Tapioku namočte nejlépe přes noc (příp. alespoň na 1 hodinu) do 1 hrnku rostlinného mléka.
2. Přelijte tapioku do hrnce, přifejte kokosové mléko, sirup, vanilku a sůl.
3. Přiveďte k varu a při mírné teplotě vařte 20 min. Občas směs zamíchejte.
4. Umixujte mango do jemna.
5. Po dovaření nechte puding malinko vychladnout, přelijte do mističek a navrch nalijte mangové pyré.
Dobrou chuť!
Náš tip! Tapiokový puding se tradičně servíruje vychladlý, takže si ho můžete připravit i předem, vložit ho na noc do lednice a další den máte skvělý dezert nebo snídani.